CroRadio.net and Croatian Worldwide Association CWA Forums and Bulletin Boards Forum Index CroRadio.net and Croatian Worldwide Association CWA Forums and Bulletin Boards
CWA - Croatian Worldwide Association and CroRadio.net Croatian Radio Melbourne Australia - We Promote FREEDOM of Speech and democratic principles in Croatia, Bosnia-Hercegovina and abroad.

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Vukovarske kolone

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    CroRadio.net and Croatian Worldwide Association CWA Forums and Bulletin Boards Forum Index -> emails to CroRadio.net
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ivica
Site Admin

PostPosted: Fri Nov 20, 2009 2:09 pm    Post subject: Vukovarske kolone Reply with quote

Biljana Barkovic

Poštovani gospodine Fonti !

Duže se nismo čuli putem e-maila, pa se iskreno nadam da me se sjećate.
Moje ime je Biljana Barković i prošle godine sam Vam poslala pjesmu "Glas za pravdu"
za koju sam ja napisala tekst, a pjesmu je izveo Zoran Goman na "Bonofestu - 2008."
u herojskom Vukovaru. Pjesma je jako dobro prošla na većini radijskih postaja diljem
Lijepe Naše kao i izvan njenih granica u našoj dijaspori, a Vama se također svidjela, pa
ste "Glas za pravdu" na Croradio-netu - radio-Melbourne emitirali dva puta dnevno
na čemu sam Vam i danas zahvalna.

Prekjučer - 18. 11. 2009. kad je cijela Hrvatska obilježavala "Dan sjećanja na žrtvu
Vukovara" u svojoj emotivnoj nadahnutosti svim tim ratnim događanjima napisala sam
pjesmu "Vukovarske kolone" u kojoj je sažeto sve ono što smo ja, moja obitelj, branitelji
i civili u tim ratnim strahotama proživljavali i sve što smo u teškim trenucima pada Vukovara
i masovnog zarobljavanja vidjeli i doživjeli. Sva ta naša ratna proživljavanja i dan - danas
žive u svima nama kao i emocije koje su opisane u ovoj domoljubnoj pjesmi.
Pjesma "Vukovarske kolone" objavljena je na radio - Vukovaru za "Dan sjećanja na
žrtvu Vukovara" kao i u glasilu braniteljskih udruga proizašlih iz domovinskog rata.
Iskreno se nadam da će Vam se pjesma svidjeti, te da ćete moj uvodni tekst zajedno
s mojom pjesmom "Vukovarske kolone" objaviti na Vašoj internetskoj stranici:
"Croradio-net" kao vječno sjećanje na žrtvu grada heroja - našeg ponosnog Vukovara,
a isto tako možete, naravno ako želite, moj uvodni tekst i pjesmu "Vukovarske kolone"
pročitati na "Croradio-netu - radio - Melbourne na čemu bih Vam bila zahvalna od srca.

Lijepi pozdrav iz grada heroja !
S poštovanjem
Biljana Barković

V U K O V A R S K E K O L O N E

Plač djeteta, nemoć starca
duboko se u meni skriva
vapaj majke putuje do srca
sjeta u očima istinu otkriva

Kao da gledam isti film
mene prati živa slika
svugdje oko sebe vidim
kolonu tužnih prognanika

Jer svih ovih godina
ja sam dio slika tih
nosim ih u grudima
i molim se za njih

Ponos moga grada
živi baš u njima
jer rađala se tada
moja domovina

Lica blijeda, iznemogla
a bol im dušu lomi
umorna, iscrpljena tijela
hodaju u toj koloni

Pogled luta i tone u tugu
vidim strah ljudi nedužnih
branili su rodnu grudu
a stoje u koloni zarobljenih

Jer svih ovih godina
ja sam dio slika tih
nosim ih u grudima
i molim se za njih

Ponos moga grada
živi baš u njima
jer rađala se tada
moja domovina
Biljana Barković
24 Hour Croatian Music Streaming
Bog i Hrvati !
Dok je srca bit ce i Kroacije
AGM
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Google
Sponsor

PostPosted: Fri Nov 20, 2009 2:09 pm    Post subject: Advertisement

Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    CroRadio.net and Croatian Worldwide Association CWA Forums and Bulletin Boards Forum Index -> emails to CroRadio.net All times are GMT + 10 Hours
Page 1 of 1

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum